Επίσημη η συμμετοχή του Ευαγόρα Παπασάββα στην USF2000 το 2022  

Ο 13χρονος Κύπριος οδηγός αγώνων kart και πρωταθλητής Ohio, Ευαγόρας Παπασάββας, θα κάνει το «άλμα» προς τις μονοθέσιες φόρμουλες το 2022, με τη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα USF2000 των ΗΠΑ.

Το πρωτάθλημα USF2000 αποτελεί το πρώτο από τέσσερα σκαλοπάτια του λεγόμενου Road to Indy, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το ξακουστό πρωτάθλημα των Indycar, κάτι ανάλογο με τη Formula 1 στις ΗΠΑ, το οποίο ωστόσο είναι πολύ πιο θεαματικό και ανταγωνιστικό.

Έχοντας αρκετά σημαντικά πρωταθλήματα καρτ στο ενεργητικό του, o Ευαγόρας κατάφερε -παρά το νεαρό της ηλικίας του- να εξασφαλίσει με την αξία του μια θέση στην USF2000 όπου θα εκπροσωπήσει την ομάδα του Jay Howard, με τον συμπατριώτη μας (κάτοικο Ohio με ρίζες από τη Λεμεσό) να αποτελεί μάλιστα έναν από τους νεαρότερους οδηγούς στο grid, αφού θα είναι μόλις 14 ετών όταν θα κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία το 2022.

Το πρωτάθλημα USF2000 αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά στην ιστορία, αφού το επίπεδο οδηγών είναι πολύ ψηλό, ωστόσο, ο νεοφερμένος Κύπριος δείχνει έτοιμος για τη μεγάλη αυτή πρόκληση.

Η μετάβαση από τα kart στις μονοθέσιες φόρμουλες δεν είναι εύκολη, ο Ευαγόρας όμως έπεισε για άλλη μια φορά τον μεγάλο κυνηγό ταλέντων και πρώην πιλότο του indy 500 Jay Howard, ότι είναι έτοιμος. Ο νεαρός οδηγός συμπλήρωσε σειρά δοκιμαστικών πρόσφατα, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του σε πίστες όπως η Road America, που θεωρείτε μια από τις προκλητικότερες και σπουδαιότερες της Αμερικής.  

Ο Ευαγόρας Παπασάββας δήλωσε μετά την ανακοίνωση των μεγάλων νέων: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινώ την καριέρα μου ως οδηγός αγώνων αυτοκινήτων με την JHDD. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να δουλέψω με μια ομάδα που έχει σταθερές επιτυχίες στο Road to Indy».

Με τη σειρά του ο μέντοράς του, Jay Howard, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε τον Ευαγόρα στην ομάδα μας. Έδειξε ότι έχει την ταχύτητα στα δοκιμαστικά και δεν βλέπω την ώρα να δω πως θα τα πάει σε αυτό το πρώτο μεγάλο άλμα για τον ίδιο, με τη μετάβασή του από το Junior Karting στην USF2000. Θα είμαι δίπλα του για να μετατρέψουμε την ταχύτητα που έχει σε αποτελέσματα».

Ο Ευαγόρας Παπασάββας τόνισε: «Στόχος μου είναι να ανέβω τη σκάλα και να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο, για να γίνω ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων».  

Το επόμενο βήμα στο πρόγραμμα του Παπασάββα είναι η συμμετοχή του σε ένα δοκιμαστικό στο Homestead-Miami Speedway, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί πριν από την έναρξη της σεζόν, στις 17-18 Φεβρουαρίου._Δημήτρης Γιόκκας